Over Hygieneconsultancy

Uw infectiepreventie voor het waarborgen van de hygiëne.
Lees hieronder meer over Hygieneconsultancy.

Over Hygieneconsultancy

Hygieneconsultancy staat voor het verzekeren van de kwaliteit van hygiëne en infectiepreventie in uw instelling. Wij werken voor alle instellingen en organisaties waar groepen mensen bij elkaar komen. Dit zijn voornamelijk zorggerelateerde instellingen, maar bijvoorbeeld ook justitiële inrichtingen en scholen. Op deze locaties is het garanderen van de kwaliteit van hygiëne noodzakelijk.

Al onze audits, consultancy werk en trainingen zijn maatwerk. Wij geven u advies op maat dat voldoet aan de richtlijnen van de overheid. Onze kennis houden we up-to-date waardoor we op de hoogte zijn van nieuwe regelgeving.

Wij zijn gevestigd in Tiel, maar werken door heel Nederland.

Onze missie

Wij zien het als onze missie om infecties, besmettingen en antibiotica resistentie te voorkomen voor patiënten, cliënten en medewerkers. Infecties, verspreiding (besmetting) van infectieziekten en resistente micro-organismen zorgen voor beperkingen van de bewegingsvrijheid, beperkingen van de algemeen dagelijkse activiteiten voor de cliënt en zorgen bovendien voor extra kosten voor de organisatie door het instellen van noodzakelijke extra maatregelen. Alleen daarom al is het belangrijk dat de basishygiëne van uw organisatie op orde is.

Het niveau hiervan wordt mede bepaald door landelijke richtlijnen, richtlijnen van beroepsverenigingen, normenkaders en toetsingscriteria van bijvoorbeeld Inspectie voor gezondheid en jeugd (IGJ). Door middel van onze audits, trainingen en consultancy kunt u binnen uw instelling dit niveau bereiken én behouden.

Op die manier kan uw instelling veel beter en sneller anticiperen wanneer er toch iets zou gebeuren.

Mijn naam is Tineke Emans en ik ben de drijvende kracht achter Hygieneconsultancy. Door mijn jarenlange ervaring als geaccrediteerd deskundige infectiepreventie weet ik waar een instelling mee geconfronteerd kan worden en hoe het er in de praktijk aan toe kan gaan. Daarnaast ben ik wetenschappelijk opgeleid in zorgmanagement en heb ik een Master in Healthcare Management. Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister van de VHIG (Vereniging voor hygiëne en infectiepreventie in de gezondheidszorg). Tevens neem ik namens de VHIG deel aan verschillende commissies (NEN Normcommissie: desinfectantia en antiseptica en Commissie van de VHIG) om het beroep van deskundige infectiepreventie te promoten. In dat kader ben ik ook mede-organisator van een hygiëne- en infectiepreventiecongres.

Ik heb al ruim 20 jaar ervaring in infectiepreventie en hygiëne. Hierdoor kan ik snel een passend en concreet advies geven. Met liefde, plezier en passie ga ik geen uitdaging uit de weg. Ik bied graag mijn expertise aan om uw instelling te ondersteunen. Samen gaan we voor de beste zorg voor iedereen!

Weten hoe wij te werk gaan?

Heeft u een vraag of wilt u contact opnemen?